bygninger og lokaler

favrskov_gymnasium-logo

Plan over skolen: Lokaleplan over Favrskov Gymnasium.pdf


Gymnasiet består af 5 hjemstavne (sammenhængende fløje), som samles i et sænket kantineområde.

Netop kantineområdet er en meget speciel oplevelse på gymnasiet. Kunstnerne Hans Krull og Per Kramer har lavet et utroligt flot murmaleri, som bl.a. tager udgangspunkt i gamle danske sagn. I stærke, varme farver vises bjergvæsenernes verden i og udenfor højen: bjergsmeden og bjergkongen Maluk og hans kone kæmpekvinden Kulam, flammesøjler, fabeldyr, ansigter samt et hjul med skrifttegn, hvormed man kan tyde den tekst, kunstnerne har skrevet:

"I Hadsten høj smeder Maluk på folkesjælen, hans kone Kulam har hud som skimmelost...".

Man kan selv gå videre med at tyde skrifttegnene, og alle væsener og symboler kan give anledning til et utal af personlige tolkninger, når nye detaljer pludselig træder frem. Som nogle elever har sagt: "man bliver aldrig træt af det, og det er jo utrolig vigtigt, når man skal kunne holde ud at se på det hver dag i 3 år".

Området er et sted, hvor alle føler, der er rart at være, og det danner rammen ved mange forskellige arrangementer som fx fællestimer, morgensamlinger og festlige lejligheder.


Der er 31 undervisningslokaler, hver på ca. 65 m2. Dermed har de fleste klasser et stamlokale.

Gymnasiet har derudover 12 faglokaler: 3 fysik-, 1 kemi-, 3 biologi-, 1 biotek-, 1 film/TV-, 1 billedkunst- og 2 musiklokaler samt 2 auditorier.

Idrætsanlægget og hallen på 800 m2 ligger i umiddelbar forlængelse af "Øen", den naturvidenskabelige hjemstavn.

Gymnasiet er handicapvenligt med brede døre og ganske få trapper. Der kan benyttes en elevator, og desuden er der et handicaptoilet i forbindelse med alle ordinære toiletgrupper.

Der er SmartBoard (interaktiv tavle), projektor og højttalere i alle undervisningslokaler samt i 3 mindre grupperum.

Der er trådløst netværk overalt, som alle medbringende en bærbar pc kan logge på med kode. Der er personlige aflåselige skabe til medbragte bærbare computere m.m.

I undervisningen bruges et Intranet (Sharefile) og et skemaprogram (Ludus), med hvilke elever og lærere kan kommunikere både i og udenfor undervisningen. Alle elever får et opstartskursus i brug af computere og de nævnte programmer.

Der tilbydes frivillig undervisning i idræt, musik, billedkunst og drama.
menu-icon