Storskærmsarrangement på Favrskov Gymnasium onsdag d. 12. april kl. 15-17.30 om AI og ChatGPT
Der vil blive livestreamet fra konferencen i København - se beskrivelsen nedenfor.
For at vide hvor mange der ønsker at kigge med her fra stedet, skal vi bede om jeres tilmelding via nedenstående link (alle er velkomne - også selvom man ikke er elev eller ansat på gymnasiet):
Internettet er den altdominerende platform for søgning af viden og information, men de centrale aktører er ikke længere optaget af nettets oprindelige demokratiske vision, hvor internettet skulle understøtte uddannelse og fri adgang til den bedste viden. I dag er den dominerende forretningsmodel at indsamle viden om brugerne.
Med lanceringen af GPT3 i november og GPT4 for få dage siden har firmaet OpenAI vist os, hvor langt de dominerende aktører er kommet med maskingenereret information. Teknologien er i stand til at levere beskrivelser, svar og løsninger på komplekse spørgsmål og er ved at blive indarbejdet i de etablerede søgemaskiner, og dette vil grundlæggende ændre på den måde, vi får viden på: I en snarlig fremtid vil det ikke længere være muligt at se, hvor den information, vi møder, stammer fra. Artikler og opslag vil være maskingenererede og uden kildehenvisning, indsamlet fra alskens artikler og opslag på det åbne internet.
Teknologien giver således både nogle muligheder og en række udfordringer for undervisningssektoren, videnskaben og i yderste konsekvens demokratiet.
Viden er for Danmark og den vestlige verden helt centralt for den demokratiske model og for velfærdsstaten, og lykkes det ikke for samfundet at sikre adgangen til troværdig information, vil det være nødvendigt at revidere både indretningen og de politiske visioner for videnssamfundet. Høringen er et bidrag til en kvalificering af, hvordan vi som samfund både kan bevare og udvikle vores forståelse af, hvordan viden skabes, tilgængeliggøres og deles.
På konferencen vil der være oplæg med blandt andre:
- Rose Luckin, Professor på UCL Knowledge Lab i London. Rose Luckin har I årevis forsket i undervisningsteknologi og AI
- Ole Winther, ph.d., professor i genomisk bioinformatik, Biologisk Institut, Københavns Universitet og professor i datavidenskab og kompleksitet på Danmarks Tekniske Universitet
- Thore Husfeldt, ph.d., professor, Deputy Head of Department, Computer Science Algorithms, IT-Universitetet
- Vincent Hendricks, dr.phil., ph.d. og professor i formel filosofi ved Københavns Universitet
- Redaktions- og udviklingschef Erik Henz Kjeldsen, Danmarks nationalleksikon, lex.dk.
- Thomas Höppner, senior competition lawyer and partner at Hausfeld, advising on all areas of antitrust law, economic regulation and intellectual property.
Samt paneldebatter med blandt andre Anders Bjarklev, rektor for DTU, Stefan Hermann, rektor for Københavns Professionshøjskole og Henrik Nevers, rektor for Roskilde Gymnasium og formand for Danske Gymnasier, Madeleine Steenberg Williams, forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning og Lauge Lunding Bach, uddannelsespolitisk næstforperson for Danske Studerendes Fællesråd samt folketingsmedlemmerne Rasmus Stoklund (S), Peter Juel Jensen (V), Karin Liltorp (M), Alexander Ryle (LA) og Christian Friis Bach (R).
Konferencen er arrangeret af Danmarks nationalleksikon, lex.dk, i samarbejde med Danske Universiteter, Danske Professionshøjskoler, Danske Gymnasier og Danmarks Biblioteksforening.