GYMNasielivet

favrskov_gymnasium-logo

Morgensamling

Morgensamling


Hver onsdag k. 9.50 mødes hele skolen til morgensamling i kantinen.

På morgensamlingen er der plads til beskeder og indslag. Det er her du kan høre nyt fra skolens mange udvalg – elevrådet, festudvalget, FG Redder Verden eller Amnesty-gruppen for blot at nævne nogle – men der er også plads til dig, hvis du har noget, du gerne vil meddele eller sætte i gang.

Morgensamlingen har mange traditioner i løbet af året. Der er 1.g-battle i januar og fremvisning af billeder fra 2.g'ernes studieture i foråret. Men du kan være sikker på, at der også hele tiden kommer nye ting til. Det sørger vores Morgensamlingsudvalg (MSU) og Tech-crew for.

Har du lyst til at præge afviklingen af morgensamlingerne, kan du henvende dig til Hanne Kragelund (HK). 

Lektiecafé

Lektiecafé


Vi har en fast tradition for, at der hver onsdag fra kl. 10.10-11.45 er lektiecafé. Her kan du finde nogen at arbejde sammen med, hvis det er det, du har brug for, eller du kan arbejde alene. 

Hvis du ønsker at snakke med en lærer, er der altid flere lærere i nærheden - og har du brug for en lærer i et bestemt fag, så finder vi en. Der vil som udgangspunkt altid være en lærer i fagene matematik, fysik, kemi, biologi, engelsk, tysk og spansk, ligesom du altid kan få hjælp i NV, AP og AT.

Og lektiecaféen virker. For hvorfor sidde alene derhjemme og kæmpe med noget, som du sagtens kan finde ud af med en smule hjælp?

Så husk tidspunktet. Mød op og gå i gang.

Billedkunst

Frivillig billedkunst


Frivillig billedkunst kan køre på forskellige måder.

Hvis der er interesse for det afvikler vi gerne kortere forløb indenfor nogle bestemte udtryk - keramik, maleri, fotografi fx.
Har skolen besøg af huskunstnere, skaber det naturlige rammer for frivillig billedkunst. Vi åbner også gerne værkstedet, når billedkunstprojekterne nærmer sig deadline.Og så optager skolens musical hvert tredje år, alt hvad skolen overhovedet har af kreative kræfter i det billedkunstneriske.

Drama

Frivillig drama

F:i:l:t

Impro, leg og teater på frivillig basis – det er, hvad det handler om. Er du vild med drama, eller trænger du blot til at koble af, så har du muligheden her – typisk i skoleblokken. Alle kan være med – der kræves intet andet, end at du har lyst til at fjolle, lære og at turde udfordre dig selv. Hvis der ikke er specielle ønsker fra elever udbydes der traditionen tro (siden 1991!) teatersport indtil juleferien.


A von H 

De år hvor der ikke er musical, kører teaterlaboratoriet A von H altid et projekt efter vinterferien. Det er mere forpligtende, fordi vi gerne vil opføre projektet for et publikum, enten som en spilleaften på skolen eller i forbindelse med skolens forårsevent Krop i Rum. Her er igennem årene udviklet mange smukke forestillinger som Afterlife, 5xStrindberg, A von H, Talk Tales, Dead Boddies og senest Casting>Crossing>Crashing.

Der er altså nok at tage fat på alle tre år på FG – både musical, teaterlaboratoriet og f:i:l:t. Bert Ernst er f:i:l:t-bestyrer.
Klaus Rød og Bert Ernst er teaterlaboratoriets direktører.

Naturvidenskab

Frivillig naturvidenskab

Talenttimen

På udvalgte dage i skoleblokken vil der blive afholdt korte forløb, hvor du kan få indblik i spændende emner inden for naturvidenskabens mange felter. Af tidligere emner kan nævnes: raketter, genetiske fodspor, komplekse tal, relativitetsteori, exoplaneter...

Er du interesseret i naturvidenskab, er talenttimen med garanti noget for dig.


Georg Mohr

Georg Mohr-konkurrencen er en matematikkonkurrence, hvor du skal sætte din logiske sans på prøve!

Georg Mohr handler om sjove og udfordrende matematikopgaver, som kan løses med papir og blyant –  plus en god del hjernegymnastik. Konkurrencen består af to runder, og klarer du dig godt i første runde, går du videre til anden.

2. runde er den virkelige test af dine matematiske og logiske evner – endnu sjovere og mere udfordrende opgaver venter her.

Så kom til Georg Mohr-træning og lær nogle tips & tricks – og bliv udfordret med sjov matematik!


Naturvidenskabsfestival

Hvert år holder vi naturvidenskabsfestival, hvor forskere og universitetsstuderende holder oplæg om spændende emner. Vi har selv en intern konkurrence, hvor vi laver vores egne sjove eksperimenter. Hvis du er heldig, kan du vinde en af de eftertragtede gule præmier.


Gymnasiet inviterer Favrskovs 4. klasser

Gymnasiet har igennem en årrække inviteret kommunens 4.klasser til at høre om naturvidenskab og selv lave eksperimenter. Det er gymnasiets naturvidenskabelige elever, der står for undervisningen.

Nogle af de emner, vi har arbejdet med – og kan finde på at arbejde med igen er:

Hvad er liv? Hvor kan man finde det i solsystemet? Hvordan fungerer en raket? Hvad er UV-lys? Hvorfor skal du bruge solcreme? Hvordan trækker du vejret? Hvordan laver man æblemost?


Musical

Musical


Hvert 3. år sætter vi alle sejl til en stor forestilling. I praksis betyder det, at alle har mulighed for at være med i denne store begivenhed én gang i løbet af deres gymnasietid. Vær især opmærksom på det som 1.g’er, så du ikke forpasser din chance.

Det er blevet en tradition, at vi skriver musicalen selv, og at så mange som muligt får indflydelse på selve forestillingen. Du har mange muligheder for at deltage, da vi altid har brug for musikere, sangere, skuespillere, performere, dansere, teknikkere, scenografer, kostumedesignere, et filmcrew og stage-hands.

Næste opsætning er i skoleåret: 2019-2020.

Kollegium

menu-icon