Fag

favrskov_gymnasium-logo

Mediefag

Niveau:
Beskrivelse:

Hvad skal man med Mediefag?


Der er stort set ikke noget, vi bruger så meget tid på i dag som medier, der indeholder levende billeder. Vi ser film og tv, spiller på PC, Nintendo Wii eller Playstation, går på Youtube, Facebook, Twitter og Snapchat eller optager små film af vennerne på vores telefoner eller digitalkameraer. Men:


Hvor bevidste er vi egentlig om den virkning, som levende billeder har på os?


Mediefag er med til at give elever en tilbundsgående forståelse af, hvordan medier virker og påvirker. Faget giver dig samtidig værktøjet til selv at kunne skabe effektive levende billeder, ultimativt med det formål at gøre dig til en mere kritisk orienteret mediebruger!


Mediefag med elevernes egne ord:

  • ”Mediefag er noget andet end alle de andre fag du møder i skolen”
  • "Mediefag er det fag, hvor man, selvom det er fredag i 4. blok, glemmer tiden"
  • ”Det er fascinerende, hvordan forskellige filmiske virkemidler kan bruges til at vise nogle ting, som jeg før aldrig har tænkt over - det gør bare det at se en film endnu mere spændende, og viser at film er en form for kunst, som er virkelig interessant at se nærmere på”
  • ”Med Mediefag får du et nyt perspektiv på filmens verden. Du kommer til at forstå film på et andet plan, i stedet for bare at se dem som underholdning. Jeg anede slet ikke, at der var tænkt så meget over, hvordan en film er bygget op”
  • ”Mediefag er fedt, fordi du selv skaber et konkret produkt”
  • "Jeg kan godt lide, at man får lov til at arbejde i grupper gennem så mange faser. Det betyder, at alle kommer til at lave noget"
menu-icon