Fag

favrskov_gymnasium-logo

Informatik/Datalogi

Niveau:
Beskrivelse:
Lær om IT, så du kan diskutere og påvirke den fremtidige brug af IT i samfundet


Vi bruger IT hele tiden overalt i samfundet. Via computer/mobil sender vi en besked, surfer på internettet, er på de sociale medier, streamer film og musik, handler på nettet, spiller online, bruger portaler som e-boks og sundhed.dk osv. I erhvervslivet bruges robotter, selvkørende biler, diagnoser stilles vha. computere m.m. IT vil helt sikkert sætte rammer for dit fremtidige privatliv og arbejde.


Hvordan er dette muligt? Du er måske ligeglad, men mulighederne med IT er næsten ubegrænsede - og hvad skal vi så passe på? Hvordan påvirker IT-systemerne vores adfærd? Hvor meget bliver vi overvåget/styret? Hvad ønsker du, at IT varetager i samfundet i fremtiden?


Lær om ideerne bag teknologien, så du kan være med i diskussionerne om, hvor vi skal hen mht. IT i fremtiden - både som menneske og som samfund. Når IT fylder så meget i vores hverdag, så er det også vigtigt, at du forstår, hvordan det fungerer. Dine forbedrede IT-kompetencer vil desuden blive en fordel for dig i de øvrige fag i gymnasiet.


Vi arbejder projektorienteret, dvs. du arbejder med projekter sammen med 1-2 elever, hvor I selv opsøger viden, afprøver jeres ideer og argumenterer for jeres løsninger - dvs. en arbejdsform, som du helt sikkert også skal bruge senere i dit liv.

I år arbejder datalogiholdet med følgende projekter: internettets opbygning og brug, computerens opbygning og virkemåde, Lego-programmering, robotter og virtual reality.

2017.01. robot til hjsiden  2017.01.Robot lego billeder (16)  2017.01.Robot lego billeder (14)  2017.01 robot billede til hjemmesiden
 menu-icon