Fag

favrskov_gymnasium-logo

Historie

Niveau:
Beskrivelse:

Historie er en måde at forstå sig selv og den tid vi lever i. Sker der store begivenheder i verden, vil vi gerne forstå, hvorfor det sker – og her kan et kig tilbage på fortiden hjælpe os. Det næste spørgsmål er ofte – hvad er konsekvenserne af begivenhederne - for verden, for Danmark eller blot for os selv. Her formulerer vi vore tvivl, drømme og håb om fremtiden. Tag blot begivenheder som 9/11, Danmarks deltagelse i Irakkrigen, Flygtningestrømmen til Europa, Brexit osv.


Begynder man at se verden på denne måde, opdager man hurtigt, at der er rigtig mange begivenheder at arbejde med. Store og tilsyneladende små. Vi bliver bombarderet med dem gennem TV News, sociale medier, aviser, film, men også i mødet med andre mennesker. Disse mennesker kan være fremmede, men bare en samtale med fx ens bedsteforældre viser, hvor forskelligt vi i samme kulturkreds opfatter begivenheders årsag og konsekvens. Historien er altså ikke bare noget der er der og kan slås op i en bog. Det er noget, som er i konstant forandring.


For at give dig den bedste introduktion til faget har vi valgt at starte med et forløb om Folkedrab. Måske har du set en film om emnet, eller er stødt på det på nettet eller har mødt begrebet i forbindelse med undervisning om 2. Verdenskrig. Vi ved alle noget om emnet og har en forestilling om, at det ikke bør ske igen. Gennem forskellige delemner om Holocaust, oprettelsen af FN, folkedrab i fx Rwanda forsøger vi at udfordre dig på din forståelse af emnet. Forløbet skal kort og godt vise dig hvordan vi arbejder i faget, og hvordan din historiske bevidsthed skærpes.


Gennem de 3 år du har faget, kommer vi rundt om Danmarks historie, Europas historie og verdenshistorie. Det handler ikke om bare at få viden om, hvad der er sket, men i højere grad at du kan se en sammenhæng i udviklingen fra tidligere samfund og frem til i dag.

menu-icon