Fag

favrskov_gymnasium-logo

Fransk

Niveau:
Beskrivelse:

Fransk er et fag til dig, der synes fransk og Frankrig er fedt, elsker at rejse i Frankrig, godt kan lide franske oste og rødvin, fransk film, fodbold, musik eller mode. Eller til dig, der finder det franske sprog fascinerende og gerne vil søge udfordringer ved at lære et nyt sprog. Eller til dig, der gerne vil have et godt udgangspunkt til at studere videre og senere finde drømmejobbet.


Franskfaget rummer både sprog, kultur, litteratur og historie. Vi har det sjovt og hyggeligt, og vi lærer både gennem leg, spil og hårdt arbejde – fx med udgangspunkt i romaner, noveller, filmklip, videoklip, reklamespots, nyhedsudsendelser og musikvideoer. Efterhånden bliver du så i stand til at indgå i samtale og diskussion på fransk, læse fransk, forstå fransk og skrive fransk. Du lærer også noget om franske og frankofone kultur- og samfundsforhold, som du så kan bruge til at forstå andre landes kultur og historie.


”Fransk har helt klart været mit yndlingsfag det første år her på Favrskov. Jeg glæder mig hver gang, jeg går til time, fordi man altid kan regne med at lære noget nyt.” 1.g elev


”Jo mere jeg lærer, jo mere forstår jeg skønheden i dette folkefærds levevis og nærer derfor dyb respekt for faget. Og helt ærligt, kan man andet end at elske et sprog, hvor ”skål” oversættes til ”tchin-tchin”? Så, s’il vous plaît, tag imod fransk med kyshånd – I vil ikke fortryde det. ” 3.g elev


Fran 1

I undervisningen arbejder vi meget varieret. På 3g franskholdet har vi fx skudt "Den store franske bagedyst" i gang - eller Le meilleur pâtissier, som det hedder på fransk. Eleverne er bagermestre på skift, og opgaven er for det første at dokumentere bageprocessen i form af en video, hvor man viser og forklarer processen på fransk. Derudover præsenterer man selvfølgelig kagen for klassen (dommerne), der bedømmer den ud fra parametre som smag og finish samt kvaliteten af videoen og det sproglige niveau. De første bagermestre var Ane og Malene. En stor succes! Vi afventer dog stadig de andre bagermestres indsats, før den endelige afgørelse kan falde og mesterbageren kåres.


Link til video: https://www.youtube.com/watch?v=S9X1ti1Uj-A&feature=youtu.be


fran 2

Et andet eksempel fra undervisningen er et forløb om eventyr, Les contes de fée, og dette forløb har fx budt på festlige og kreative indslag, idet Rødhætte skulle fortolkes og formidles af eleverne. Efter at skolens andre elever havde undret sig over at se den fransktalende ulv og sort-hætte i forskellige konstellationer ude på gangene, førte arbejdet bl.a. til quizzer, illustrationer samt en ny og moderne version af eventyret, opført som drama.

Franskfagets alment sproglige, kulturelle og globale dimensioner giver også rig mulighed for samspil med andre fag. Det kunne fx være om emner som kulturmøder, ungdomskultur, immigration og kommunikation.


Endelig forsøger vi i fransk at tilstræbe, at du får mulighed for at opleve sproget i autentiske omgivelser i form af en studietur eller et udvekslingsophold i Frankrig. Fx tog de to 3g franskhold til Paris i slutningen af februar 2017.             

menu-icon